Kerstin Carlsson Gullvert, Kerstins Flower Art, tel 0431-36 47 25, mob 0706-49 41 77

e-post: kelsa@telia.com  konstnär verksam i Skåne med bevarande av växter som specialitet

All rights reserved © Kerstin Carlsson Gullvert  •  Webmaster Lisa Klang

Min allra första separatutställning var på Helsingborgs statsmuseum 1977, den följdes av bl.a Kristianstads länsmuseum, Riksmuseet i Stockholm, Malmö museum med flera. 1981 blev jag inbjuden av Markisen av Bath på Longleat House i England att göra en utställning. Den följdes av Lambeth Palace 1982. Därefter jobbade jag med en svensk vandringsutställning tillsammans med Riksmuseet och Riksutställningar och WWF som vi kallade Flora i Förvandling. Den innehöll sju delar med utrotningshotade växter. Utställningen vandrade i Sverige i tre år. 

 

Jag blev inbjuden att göra en egen utställning med mina tavlor och att göra om "Flora i Förvandling" till engelskt maner på British Museum of Natural History i London England. Samtidigt beställde Linnean Society en tårta för deras 200-års jubileum som jag gjorde i Carl von Linnes skåp. Utställningen öppnades med vår svenske kung och drottning som invigde den. Detta var en enorm ära för mig. Samtidigt blev jag invald till Member of Linnean Society.

 

Kungen och drottningen och till vänster sir Richard från British Museum of Natura History i London. Bilden är tagen vid invigningen av utställningen i samband med Linnean Societys 200-årsjubileum 1988.

Jag har skapat "Vitsippspriset för Kristdemokraterna i Stockholm, som de olika avdelningarna i Sverige köper in, för att ge till någon som har gjort något behjärtansvärt för någon annan eller några andra.

Referenser