Kerstin Carlsson Gullvert, Kerstins Flower Art, tel 0431-36 47 25, mob 0706-49 41 77

e-post: kelsa@telia.com  konstnär verksam i Skåne med bevarande av växter som specialitet

All rights reserved © Kerstin Carlsson Gullvert  •  Webmaster Lisa Klang

Jag heter Kerstin Carlsson Gullvert och bor i Munka Ljungby utanför Ängelholm. I många år har jag arbetat med torkning och konservering av blommor och växter. Tekniken jag använder är jag helt ensam om. Den har väckt stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.


Alltihop började i mitten på 70-talet. Min pappa hade under många år forskat på hur man kan konservera blommor i både färg och form. Han prövade olika tekniker med kemikalier, alun och blågel. En dag blev jag invigd i hemligheten med att torka och konservera blommor så de behåller sin form och färg. Forskning inom detta område har pågått ända sedan Cleopatras tid och det finns ännu mycket att lära.


Naturen har alltid varit nära  mig. Den har gett mig inspiration , fantasi och kärlek till skapandet av mina tredimensionella bilder. Ofta lägger jag in både ormskinn, humlor och bin. En bit av ett fågelägg, gamla rostiga föremål, kanske från en gammal harv, en gammal flaska, fiskenät eller ett krabbskal. Jag vill Det skall vara ett äventyr att titta på mina bilder!


Detta uppmärksammades av intendent Merker på Botaniska i Helsingborg. Han gav mig ett år att göra en utställning på Helsingborgs Museum.


Den blev en succé och början på min karriär. Året var 1977.

 

Historik